Vårgårda HC

Referat: Ulricehamns IF - Vårgårda HC

Vilken match! Det är precis så jämnt och spännande som det ska vara, även om det ibland nästan blev lite för spännande för alla föräldrar och syskon på läktaren!? Smolken i bägaren är den skada - troligen benbrott - som en av Ulricehamnskillarna drabbades av efter att ha fallit illa efter en regelrätt tackling. Vi hoppas alla att han snart mår bra igen!

Period 1
VHC kör på direkt upp i anfall så fort domaren släppte pucken. Ankan passar upp pucken till Karl som bara efter några sekunder skjuter första skottet på mål! Hela laget visar en vilja av stål och kämpar, sliter och åker skridskor för allt var tygen höll! Även Ulricehamn skapade en del chanser och de gånger de lyckades ta sig ända fram på mål så agerade Holmberg som rena rama väggen...han tog allt som Ulricehamn försökte trycka in. När en Ulricehamnspelare får sätta sig i utvisningsbåset får VHC chansen i power play, men det som händer är att Ulricehamn får ett friläge som Broberg stoppar. Dock så får Ulricehamn straff...Holmberg agerar som om straffar är vardagsmat och står kvar långt ut och styr bort skottet med stöten!! Grymt säkert gjort! Hela laget spelar en fantastiskt fin hockey...backarna Ankan, Broberg, Lindberg, Julia och Emilia spelar ett stabilt försvarsspel och plockar pucken från motståndarna gång på gång och sättter igång anfallen genom att passa pucken till forwads Hugo, Palmén, Sebbe, Kroon, Jacob och Karl. De i sin tur tog med sig pucken upp i anfallszon eller passade vidare till centrarna Samuel, Hagstrand och Robin som körde vidare upp i anfallet. En jämn, spännande och mållös period är sammanfattningen.

Skott 9-8

Period 2
Även denna period startade VHC på bästa sätt! Robin, Palmén och Hugo skapar målchanser direkt och strax efteråt hittar Hagstrand fram med en smörpass till Sebbe som så när satte in pucken, men den smet precis utanför stoplen. Det skapas chanser för båda lagen och det är såååå nervöst och spännande! Julia stoppar alla försök Ulricehamn gör att försöka komma in i vår zon, Ankan och Broberg tar pucken från Ulricehamnsspelarna och i flygande fläng åker de gång på gång in i anfallszon och skjuter på mål, men Ulricehamns målvakt tar allt. Jepser har den stadigaste blicken av alla, inte en enda gång luras han att kolla på pucken utan går på spelaren 10 gånger av 10. Emilia vänder bort spelare på spelare och passar säkert upp pucken till forwards eller centrar som vänder försvar till anfall. Varje gång Anton, Samuel och Karl tryckte på i anfallszon blev det farligt. De hittade varandra och passade pucken mellan sig och var nära att göra mål flera gånger om. Jacob, Hagstrand och Sebbe låg på som illrar och vägrade låta pucken lämna anfallszon även då de blev av med den. Vid flera tillfällen skapade de kaos framför Ulricehamns mål, men pucken studsade inte deras väg. Hugo, Robin och Palmén slet vid sargerna och gick vinnande ur i princip alla kamper om pucken och fick in pucken på mål i nästan alla anfall, men i vägen stod återigen Ulricehamns duktiga målvakter. Ulricehamn skapade trots VHCs fina spel några målchander även de och i mitten av perioden lyckas pucken tillslut retfullt ta sig in bakom storspelande Holmberg i mål. Strax efteråt får Broberg åka och sätta sig i utvisningsbåset och sedan även Ankan. VHC klarade spel 3 mot 5, men i spel 4 mot 5 utökade Ulricehamn ledningen till 2-0. Just efter detta sker olyckan då en Ulricehamnskille sätter sig på sitt eget ben, så illa att det troligen bryts. I en timma väntar alla på att ambulansen ska komma och när matchen återupptas så var det i B-hallen. Återigen skapar VHC tryck framåt och när Broberg och Emilia passar fram till Jacob, Sebbe och Hagstrand så trycker de på framåt och till slut är det Hagstrand som reducerar till 2-1 på pass från Sebbe. Strax efteråt skapar Palmén, Hagstrand, Robin, Julia och Jesper ett grymt fint anfall, men utan resultat.

Period 3
Sista perioden startar direkt efter de sista minuterna av andra. Hela laget fortsätter att sätta press framåt. Efter en tekning i mittzon hamnar pucken i vår zon och VHC-spelarna lyckades inte få ur pucken. Istället sätter Ulricehamn 3-1. VHC ger dock inte upp. Ankan får återigen lägen att skjuta på mål, men målvakten tar allt. Men så får Ankan, Emilia, Karl, Anton och Samuel till ett fint anfall och skapar oreda framför Ulricehamns mål och till slut sätter Samuel reduceringen till 2-3. Holmberg avslutar matchen med att återigen göra en grym räddning. Hela laget gjorde verkligen sitt bästa och detta var säsongens bästa match så här långt! Fortsätt att kämpa och slita och fokusera på det positiva precis som idag så kommer snart den första vinsten!